Matka padlého vojaka nechce, aby o ňom Romney rozprával

TASR
11.10.2012 08:14

Matka príslušníka jednotky Navy SEAL, ktorý zahynul v Líbyi, vyzvala Mitta Romneyho, aby počas svojej volebnej kampane na post amerického prezidenta nehovoril o jej synovi, oznámila agentúra AP.

Matka padlého vojaka nechce, aby o ňom Romney rozprával
SITA

Hovorkyňa republikánskeho kandidáta povedala, že Romney bude rešpektovať jej želanie. Mitt Romney v posledných dňoch rozprával voličom o svojom náhodnom stretnutí s Glenom Dohertym, príslušníkom elitnej jednotky amerického vojenského námorníctva Navy SEAL, na vianočnom večierku pred dvoma alebo tromi rokmi. Doherty bol jedným zo štyroch Američanov, ktorí zahynuli počas útoku na americké veľvyslanectvo v Líbyi.

Podľa agentúry AP Romney rozprával tento príbeh, aby ukázal osobnejšiu účasť. Kritizoval pri tom zahraničnú politiku Baracka Obamu a opakovane spochybňoval prístup amerického prezidenta k útokom na Svetové obchodné centrum v roku 2011.

"Romneymu neverím. Nemal by robiť zo smrti môjho syna súčasť svojej politickej agendy. Je nesprávne používať týchto statočných mladých mužov, ktorí chceli slobodu pre všetkých, na ponižovanie Obamu," povedala Barbara Dohertyová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok