Gučík od ministerstva odškodné nedostane, obráti sa na súd

TASR
20.9.2012 12:22

Ministerstvo obrany nevyplatí bývalému šéfovi spravodajskej televízie TA3 Michalovi Gučíkovi požadovaných 750.000 eur.

Gučík od ministerstva odškodné nedostane, obráti sa na súd
SITA

Rezort o tom informoval jeho právnika v stanovisku k jeho žiadosti s odôvodnením, že neuznáva návrh na vyplatenie nemajetkovej ujmy, ktorá mu mala vzniknúť pri odpočúvaní vojenskou kontrarozviedkou (VOS) v roku 2011.

"Ak pán Gučík naďalej trvá na ním uplatnenej nemajetkovej ujme, môže sa v súlade s príslušnými právnymi predpismi obrátiť na príslušný súd, ktorý vo veci rozhodne," uviedla na margo Gučíkovej žiadosti hovorkyňa MO SR Martina Balleková.

Bývalý šéf TA3 pre TASR povedal, že sa na súd so svojou žiadosťou obráti. Opätovne pritom zdôraznil, že peniaze sú v tomto prípade len zámienkou pre to, aby zistil, kto a z akého dôvodu nariadil jeho sledovanie. "Vy by ste nechceli vedieť, prečo vás odpočúvali, sledovali, zisťovali si o vás veci? Keby som to nerobil, tak by som možno vyzeral ako vinný," poznamenal Gučík. Upozornil, že zamietnutie žiadosti o odškodné na jeho hlavné otázky neodpovedá.

Gučík sa naposledy v auguste rozprával o svojej žiadosti o náhradu škody so súčasným ministrom obrany Martinom Glváčom (Smer-SD). Ten sa mu už vtedy ospravedlnil, no zároveň upozornil, že rezort nemôže jeho požiadavkám vyhovieť. "Minister obrany zo svojej pozície nemôže uspokojiť nároky, ktoré vyplývajú zo žiadosti pána Gučíka. Jednoducho bez relevantného právneho úkonu to ani nie je možné," vysvetlil po stretnutí hovorca Ozbrojených síl SR Milan Vanga.

Kauza odpočúvania novinárov denníka Pravda a Gučíka bola medializovaná v novembri 2011 za vedenia Ľubomíra Galka (SaS). Ten musel následne odstúpiť z vládneho postu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok