Kažimír vymenoval nové vedenie Tiposu

TASR
3.9.2012 22:08

Minister financií Peter Kažimír na základe rozhodnutia valného zhromaždenia TIPOS, a. s., vymenoval do funkcie predsedu predstavenstva spoločnosti Ladislava Kriška, ako aj členov predstavenstva Ján Barcziho, Petra Vaneka, Renátu Pisárovú a Ivana Litvaja.

Kažimír vymenoval nové vedenie Tiposu
TA3

Do funkcie predsedu dozornej rady Tiposu bol vymenovaný Marián Valko a za člena dozornej rady Vladimír Štric. Informoval o tom dnes tlačový odbor Ministerstva financií (MF) SR. Do funkcie predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa spoločnosti Slovenská konsolidačná, a. s., bol dnes vymenovaný Michal Pôbiš. Členmi predstavenstva sa stali Martin Lipovský a Roman Balko, členom dozornej rady Pavol Gregorčok.

Ešte k 28. augustu Kažimír na základe rozhodnutia valného zhromaždenia Slovenskej záručnej a rozvojovej banky, a. s., (SZRB) vymenoval do funkcie člena predstavenstva a námestníka generálneho riaditeľa pre úsek obchodný Mareka Nemečka, člena predstavenstva a námestníka generálneho riaditeľa pre úsek rizík a bankových procesov Pavla Šoltysa, ako aj členov dozornej rady banky Jána Lisého, Jozefa Straška a Martina Hrivíka.

Rezort financií vyhlásil výberové konania do SZRB, Tiposu a Slovenskej konsolidačnej 12. júna tohto roka, a to na internetovej stránke MF SR a na portáli Profesia. Výberové konania boli zverejnené aj v týždenníku Profesia – Avízo, s termínom na prihlásenie do 22. júna. Celkom sa do týchto výberových konaní prihlásilo 287 uchádzačov.

Výber sa uskutočnil písomnou formou a pohovorom. Písomným testom výberová komisia overila odborné znalosti uchádzača a osobným pohovorom odborné znalosti a schopnosti kandidátov. Na výberové konanie boli pozvaní len tí uchádzači, ktorí splnili všeobecné a kvalifikačné predpoklady.

Na základe výsledkov dosiahnutých v písomnom teste a v pohovore výberová komisia zhodnotila celkový výsledok výberového konania a podľa neho určila poradie uchádzačov. Na základe predloženého zoznamu kandidátov, ako aj odporúčaní výberovej komisie, minister financií rozhodol o obsadení jednotlivých miest v uvedených spoločnostiach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok