V Košiciach opäť zaútočili psy, jedného polícia zastrelila

SITA
28.8.2012 11:10

Psy opäť útočili. V pondelok 27. augusta ohlásila 54-ročná žena na políciu, že na košickom sídlisku Ťahanovce psy napadli jej návštevu, pričom roztrhali aj jej pudlíka. Policajti išli oznámenie ihneď preveriť. Na mieste bola žena, ktorá útok oznámila a za obojok držala nemeckého ovčiaka.

V Košiciach opäť zaútočili psy, jedného polícia zastrelila
SITA

Pri nej bol 36-ročný Košičan, ktorý bol u nej v tom čase na návšteve a ležal na zemi na druhom nemeckom ovčiakovi. Policajti jedného psa odviedli a priviazali, druhý pes sa však mužovi, ktorý na ňom ležal, vytrhol a zaútočil naňho aj na jedného z policajtov. Poškodeného muža aj ženu druhý policajt stiahol do bezpečia a napádaný policajt psa niekoľkými výstrelmi usmrtil.

Vzápätí sa priviazaný pes odtrhol a ušiel do neďalekého dvora, kde býval 51-ročný majiteľ psov. Na miesto útoku polícia privolala aj sanitku, pretože žena bola v šoku. Zastreleného psa si následne prevzala privolaná asanačná služba. Polícia Košice -Ťahanovce prípad prešetruje ako priestupok proti majetku. Agentúru SITA o tom informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó.

V posledných dvoch týždňoch sa na Slovensku stali štyri vážnejšie útoky psov. V stredu 15. augusta v Dunajskej Lužnej tri psy dohrýzli 39-ročného muža. Skončil s mnohopočetnými ranami najmä na rukách a nohách, no najvážnejším zranením je devastačné poranenie pravého predlaktia, mužovi tiež psy odhryzli pravé ucho.

V piatok 17. augusta v obci Sucháň v okrese Veľký Krtíš zomrela po útoku pitbula 45-ročná žena. Pes na vzpriamenú ženu pravdepodobne zaútočil spredu a keď spadla, dohrýzol ju po celom tele. Časť jej poranení svedčí o tom, že sa bránila. Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin usmrtenia, obvinený zatiaľ nie je nikto. Na usadlosti chová majiteľ dvadsiatku psov plemien pitbul a americký stafordšírsky teriér, žena sa o psov niekoľko mesiacov starala aj so svojím druhom.

Vo štvrtok 22. augusta pred rodinným domom na Poddielovej ulici v Trstenej na Orave kaukazský ovčiak pohrýzol štrnásťročné dievča. Pes vybehol z klietky odstaveného prívesného vozíka upraveného na prevoz psov a zaútočil na dievčinu, ktorá práve prechádzala po ulici na bicykli. Na miesto privolali policajtov, pes zaútočil aj na hliadku.

Ako agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, jeden z policajtov psa zastrelil. Tínedžerku s dohryzenými stehnami, kolenami a predlaktiami previezli do nemocnice v Trstenej. Polícia v prípade začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Ďalší útok psa, tentoraz s menej vážnymi dôsledkami, sa stal vo štvrtok 23. augusta večer v obci Žitavce v Nitrianskom kraji.

Pes tam napadol vlastného majiteľa (1968), ktorému spôsobil zranenia na oboch rukách. Ako informoval hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel, muža po 21:00 ošetrila posádka Rýchlej lekárskej pomoci. "Jeho stav si transport do nemocnice nevyžadoval," dodal Chmel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok