Hagara postúpil do finále C1 na 200 m

SITA, TASR
10.8.2012 13:12

Slovenský rýchlostný kanoista Ľubomír Hagara sa predstaví v osemčlennom finále C1 mužov na 200 m na olympijských hrách v Londýne.

Hagara postúpil do finále C1 na 200 m
SITA

Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Ľubomír Hagara postúpil na OH 2012 v Londýne do sobotňajšieho A-finále C1 na 200 m. Zverenec trénera Slavomíra Kňazovického obsadil v druhom semifinále tretie miesto za Rusom Ivanom Štylom a Španielom Alfonzom Benavidezom Lopesom de Ayalom.


Medzi elitnú osmičku sa prebojoval na základe dosiahnutého času. Priamo do bojov o medaily sa kvalifikovali najlepší dvaja singlkanoisti z každej z troch semifinálových jázd. Hagarovi skvele vyšiel štart a po úvodných 100 metroch figuroval na druhej priečke. V druhej polovici trate ho predstihol Benavidez Lopes, no tretie miesto členovi Dukly Trenčín stačilo na vysnívané olympijské finále.


Hagara v cieli žiaril spokojnosťou. "Podarilo sa a momentálne som asi najšťastnejší človek na svete. Rozjazdu som šiel tak na 80 percent, keďže postupovali všetky lode do semifinále. Keďže som skončil len piaty, dostal som silnejšie semifinále, asi najťažšie. Naplno som to rozbalil po štarte, je to moja výhoda, snažil som sa udržať vysoké tempo až do cieľa," povedal v prvej reakcii po semifinále Hagara.


Kňazovický, ktorý vybojoval na OH 1996 v Atlante striebro v C1 na 500 m, mal z Hagarovho výkonu obrovskú radosť. "Ľubo dosiahol veľký úspech. Dostať sa v singlových disciplínach na olympiáde do A-finále je veľmi ťažké, navyše dvestovka je vždy lotériou. Parádne chytil štart a ani v ďalšom priebehu trate nestratil kontakt so špicou. Štyl s Benavidesom Lopezom sú kandidátmi na medaily a Ľubo dokázal držať s nimi krok. Vo finále môže ísť uvoľnene, pretože už neskončí horšie, ako na ôsmom mieste," povedal pre TASR Kňazovický, ktorý bol v minulosti špecialistom na dvestovku. Šprint sa premiérovo dostal do programu olympiád až teraz v Londýne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok