Štefanec desaťtisíce mien nedočítal, sťažovali sa naňho

TASR, TA3
7.8.2012 16:31

Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec naplnil prísľub strany o tom, že v pléne zaznejú mená ľudí, ktorí podpísali petíciu strany.

Štefanec desaťtisíce mien nedočítal, sťažovali sa naňho
SITA

Za zachovanie súčasného 9-percentného odvodu do druhého piliera dôchodkového sporenia sa doteraz podpísalo zhruba 80.000 ľudí. "To sú ľudia, ktorým chcem poďakovať," uviedol menovanie Štefanec.

Opozičná SDKÚ-DS avizovala, že siahne po tejto forme obštrukcie, aby zabránila prijatiu novely zákona o sociálnom poistení. Tú sa podľa nich vládny Smer-SD pokúša presadiť v letnom období, kým sú ľudia na dovolenkách, aby si túto významnú zmenu nevšimli. Novele zároveň vyčíta aj to, že neprešla riadnym pripomienkovým konaním a verejnosť teda nedostala priestor na to, aby sa k nej vyjadrila.

Voči vystúpeniu Štefanca po zhruba dvadsiatich minútach zakročil predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD). "Odkedy ste začali čítať, mal som už niekoľko telefonátov, v ktorých ľudia, ktorí svoje ústavné petičné právo využili v dobrej vôli, namietajú a žiadajú ma, aby som zabránil tomu, čo robíte," zdôraznil Paška.

"Rozumiem vašej nervozite, ktorú vyvoláva zoznam ľudí, ktorí podpísali petíciu, viem, že sa to zle počúva, ale chcem pokračovať v tomto zozname," reagoval Štefanec, podľa ktorého zverejnenie mien bez ďalších údajov neporušuje súkromie signatárov. Paška následne zvolal poslanecké grémium.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok