Na údajného veľkého bossa sýkorovcov vydali zatykač

TASR, SITA, TA3
7.8.2012 11:40

Polícia hľadá jedného z najvyššie postavených členov gangu sýkorovcov. Na Róberta Lališa, prezývaného Kýbel, je od 24. júla vydaný medzinárodný aj európsky zatykač. Potvrdila to hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kudjáková.

Na údajného veľkého bossa sýkorovcov vydali zatykač
TASR

"Jeho súčasný pobyt nie je orgánom činným v trestnom konaní známy a nie je možné mu doručovať písomnosti a realizovať úkony trestného konania, ktoré vyžadujú jeho prítomnosť ako osoby, voči ktorej sa vedie trestné konanie," odôvodnila hovorkyňa.

Podľa informácií Nového Času je obvinenie Lališa zo založenia zločineckej skupiny postavené na svedeckých výpovediach. Svedkovia, ktorí sú sami obvinení či neprávoplatne odsúdení a vypovedajú aj v iných prípadoch, začali spomínať Kýbla už dávnejšie.

Napríklad na pojednávaní so seneckou skupinou sýkorovcov Martina Biháriho alias Rusa. Súd vo februári obžalovaných odsúdil za 14 skutkov. Medzi mini bolo členstvo v zločineckej skupine, vydieračský únos, vyberanie výpalného, podvod, nedovolené ozbrojovanie a iné trestné činy. Počas vyšetrovania ani počas pojednávania však nikdy nikto Kýbla nevypočul.

Ako tiež píše Čas.sk, Lailša spomínajú svedkovia aj v ďalších prípadoch, ktorými sa ešte zaoberá polícia. Jeho pravou rukou bol údajne istý čas Peter Čongrády, prezývaný Čongi. Toho v septembri 2004 zastrelili a z jeho vraždy tento rok v máji obvinili štyroch mužov, medzi nimi aj nedávno dolapeného Karola Mella.

Po Čongiho smrti na jeho miesto údajne postúpil Dlhý Laco. Podľa Času.sk meno údajného veľkého bossa aktuálne figuruje vo dvoch spoločnostiach, no okrem toho aj na mafiánskych zoznamoch, ktoré vlani na jeseň unikli z polície. Je o ňom známe, že má dobré vzťahy s bývalými príslušníkmi tajnej služby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok