Gelle s Vlčekom suverénne postúpili do finále K2

SITA
6.8.2012 15:02

Rýchlostní kanoisti Peter Gelle a Erik Vlček postúpili do finále K2 mužov na 1000 m na olympijských hrách v Londýne, keď triumfovali v pondelkovom druhom semifinále. Slovenský dvojkajak sa do finále dostal na druhý pokus, z rozjázd priamo nepostúpil. V semifinále však išli Gelle s Vlčekom suverénne.

Gelle s Vlčekom suverénne postúpili do finále K2
SITA

Vyrovnanou jazdou sa už na konci prvej polovice trate dostali na prvú priečku pred Belgičanov a tú si potom s prehľadom ustrážili až do konca. Finále je na programe v stredu 8. augusta o 10.16 h miestneho času (11.16 SELČ).

"Máme radosť nielen z víťazstva, ale aj z toho, čo sme dokázali predviesť v semifinále. Išli sme presne to, čo sme chceli, myslím si, že to nielen dobre vyzeralo, ale aj išlo podľa našich predstáv. Veríme, že takýto výkon dokážeme zopakovať aj potom vo finále," povedal v cieli Peter Gelle.

"Chceli sme si to kontrolovať od začiatku a perfektne sa nám to podarilo. Držali sme dobré tempo, súperi nám nestačili, postupne sme si náskok zvyšovali. Keď súperi v závere nastúpili, už sme si iba kontrolovali vedúcu pozíciu," pridal sa zadák lode Erik Vlček.

"Stratégia bola postavená tak, že v rozjazde si vyskúšajú, ako sú na tom v porovnaní so súpermi. Ak by sa črtala šanca postúpiť z prvej pozície priamo do finále, pokúsili by sa o to. Keď videli, že to nepôjde, zvoľnili a šetrili sily na semifinále. Tam sa podľa dosiahnutého času ukázalo, že rozjazdu išli s rezervou. V semifinále mali od trojstovky všetko pod kontrolou. Na ich štýl jazdy išli dopredu až príliš skoro, ale nič neprepálili, sledovali si súperov a potvrdili, že v tomto semifinále boli jasne najlepší," zhrnul ich výkon v oboch pondelkových jazdách vedúci slovenskej výpravy rýchlostných kanoistov v Londýne Boris Bergendi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok