Trnava postúpila cez Sligo Rovers do 3. predkola

SITA
26.7.2012 22:10

Slovenský futbalový klub FC Spartak Trnava remizoval 1:1 vo štvrtkovom odvetnom zápase 2. predkola Európskej ligy 2012/2013 na ihrisku írskeho tímu Sligo Rovers, a keďže minulotýždňový prvý duel na Štadióne Antona Malatinského vyhrali zverenci Pavla Hoftycha 3:1, postúpili do ďalšej fázy kontinentálneho pohára číslo dva.

Trnava postúpila cez Sligo Rovers do 3. predkola
TASR

Skóre stretnutia na Ostrovoch otvoril v druhom polčase z priameho kopu obranca Peter Čvirik, o vyrovnanie sa postaral v nadstavenom čase Jason McGuinness. V 3. predkole EL 2012/2013 sa Trnavčania stretnú s rumunským tímom Steaua Bukurešť.

Výsledok - EL 2012/2013 - 2. predkolo - odveta - štvrtok:
Sligo Rovers (Ír.) - FC Spartak Trnava (SR) 1:1 (0:0), prvý zápas 1:3, do 3. predkola EL 2012/2013 postúpil Spartak Trnava
Góly: 90.+ McGuinness - 70. Čvirik, ŽK: 35. Ventre, 45.+ Peers, 78. Cawley - 26. Filipko, rozhodoval: Lajuškin (Rus.), 3574 divákov 

Zostavy
Sligo: Rogers - Conneely, Peers, McGuinness, Gaynor - N'do - Cawley, Millien (77. Connolly), Boco, Ventre (72. Lynch) - North (50. Quigley) 
Trnava: Filipko - Stožický, Janečka, Čvirik, Ľ. Hanzel - Gross, Karhan - Mikovič (67. M. Gašparík), Bicák - M. Vyskočil (62. P. Čarnota), Schranz (85. Koubský) 

Zápas sa začal vo vysokom tempe na oboch stranách. Tímom nechýbalo nasadenie, no ani jeden z nich si neutvoril v úvodnej desaťminútovke výraznejšiu gólovú príležitosť. Až v 22. min sa mohli ujať vedenia domáci. Najprv Conneely pekne prenikol po ľavej strane, no jeho center odvrátili Trnavčania na rohový kop. Po jeho rozohratí dobre hlavičkoval McGuinness, ale hostia jeho pokus zblokovali pred bránkovou čiarou. V 26. min Filipko fauloval domáceho Boca. Rozhodca nariadil pokutový kop, ale North ho nepremenil, keď jeho strelu do stredu bránky vyrazil trnavský gólman a odčinil svoj nedovolený zákrok. Spratak pohrozil po vyše polhodine hry, keď nebezpečne strieľal spoza šestnástky Stožický, ale brankár Rogers si poradil s jeho pokusom. Päť minút pred koncom prvého dejstva ešte podržal slovenský tím Filipko vynikajúcim zákrokom pri strele Northa.

Druhá štyridsaťpäťminútovka bola nudnejšia. Mužstvá väčšinou držali loptu v strede ihriska. Trnavčania, vedomí si náskoku z prvého duelu, sa nehrnuli do útoku a umne likvidovali snahu domácich o útočnú aktivitu už v zárodku. Divákov prebral z nudy až priamy kop Čvirika v 70. min. Ten pekne poslal loptu z 20 m presne k žrdi - 0:1. O päť minút neskôr mohol pridať druhý gól striedajúci Gašparík, ale trafil len do brvna. Hostia si v závere stretnutia s prehľadom postrážili postup do ďalšej fázy Európskej ligy 2012/2013 a nič na tom nezmenil ani vyrovnávajúci gól McGuinnessa v nadstavenom čase.

Hlasy po zápase

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok