Matovič a Hlina vyrážajú s karavanom na turné po osadách

TASR
11.7.2012 12:20

Poslanci za OĽaNO Igor Matovič a Alojz Hlina vyrážajú na turné po rómskych osadách už najbližší pondelok. Počas putovného kempovania v karavane by sa k nim mal pripojiť aj niektorý z poslancov vládneho Smeru.

Matovič a Hlina vyrážajú s karavanom na turné po osadách
SITA

Jeho meno však zatiaľ známe nie je. "Itinerár máme na 90 percent hotový. Navštívime Žehru, Lomničku, Luník IX či Jarovnice," povedal dnes Hlina. V piatok 20. júla "osady tour" končí. "Nie je to samoúčelové. Veľa ľudí o rómskom probléme mudruje a málo tomu rozumie. Keď strávime päť dní v ohni, budeme mať väčšie právo sa k tomu vyjadrovať. Výstupy by sa mali objaviť na septembrovej schôdzi parlamentu," avizoval poslanec.

V auguste sa potom Matovič s Hlinom chystajú na "hladové doliny tour", v rámci ktorej chcú navštíviť ekonomicky najmenej výkonné regióny na východe či juhu stredného Slovenska. "Pokúsime sa niekde na námestiach stráviť nejaký čas. Ak robí vláda niekam výjazdové rokovanie, tak tam príde a odíde ako veľká voda. My chceme zachytiť skutočný život, aj tam prespíme," dodal Hlina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok