Lipšic a Žitňanská sa ponúkajú k voličom na grilovačky

SITA
29.6.2012 14:32

Odídenci z KDH, poslanci Daniel Lipšic a Jana Žitňanská, vyrazia v lete na grilovačky. Spoločne organizujú počas prázdnin letnú akciu „Lipšic na grile“. Lipšic so Žitňanskou prídu na pozvanie najmenej 12 ľudí, ktorí ich pozvú mailom.

Lipšic a Žitňanská sa ponúkajú k voličom na grilovačky
SITA

"V uplynulých týždňoch nám prišli stovky mailov od ľudí, ktorých oslovila naša predstava o slušnejšej krajine. Viacerí prejavili záujem pomôcť a osobne sa porozprávať o spoločnom sne pre Slovensko. S Jankou Žitňanskou máme radi grilovačky, ktoré majú tú správnu chuť len vtedy, keď sú s dobrými ľuďmi. Chceme takých ľudí pri grile cez prázdniny stretnúť čo najviac,“ povedal Lipšic.

Akcia „Lipšic na grile“ nadväzuje na projekt „Lipšic v obývačke“ z roku 2010, keď Daniel Lipšic navštívil so svojim tímom 104 domácností.


Pozvania na neformálne stretnutia prichádzajú podľa Žitňanskej aj zo zahraničia, kde žijú veľké komunity Slovákov. Ide napríklad o Slovákov, ktorí pracujú v Prahe a jej okolí. "Žijú síce v Českej republike, ale nie je im ľahostajné, ako sa bude Slovensko rozvíjať, preto sa chcú zapojiť do možnej tvorby toho, čo by sa dalo napĺňať v politike," povedala dnes Žitňanská. Z tohto dôvodu spolu s Lipšicom na grilovačku pôjde aj do Prahy. 

O grilovanie sa na akciách postará Lipšic. "On vie grilovať, ja viem robiť šaláty. On to má aj rád. Je schopný ugrilovať hamburgery, ale aj čokoľvek iné. Keďže ja som zástancom zdravého stravovania, snažím sa vždy urobiť šaláty," uviedla Žitňanská 

Podľa Žitňanskej pozvania prichádzajú zo všetkých kútov Slovenska od rôznych ľudí. Od študentov, pracujúcich, od tých, ktorí sa chcú angažovať alebo len roznášať letáky. Na stretnutiach hovoria veľa o lokálnych problémoch, s ktorými si ľudia nevedia dať rady.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok