Španielsko prvým finalistom, zdolalo Portugalsko v rozstrele

SITA, dailymotion.com
27.6.2012 23:57

Futbalisti Španielska sa stali prvými finalistami ME v Poľsku a na Ukrajine. "La Furia Roja" zvíťazila v stredajšom zápase semifinále v Donecku nad Portugalskom až po strelách zo značky pokutového kopu 4:2, v riadnom hracom čase i po predĺžení bol bezgólový stav.

Španielsko prvým finalistom, zdolalo Portugalsko v rozstrele
SITA

Portugalsko - Španielsko 0:0 po predĺžení, 2:4 na strely zo značky pok. kopu - do finále postúpilo Španielsko

Rozhodujúci pokutový kop premenil Fábregas, ŽK: 45. Fábio Coentrao, 61. Pepe, 64. Joao Pereira, 86. Bruno Alves, 90.+ Miguel Veloso - 40. Sergio Ramos, 60. Busquets, 84. Arbeloa, 113. Xabi Alonso, rozhodovali: Cakir - Duran, Ongun (všetci Tur.)

Zostavy:
Portugalsko: Rui Patrício - Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Fábio Coentrao - Raul Meireles (113. Varela), Miguel Veloso (116. Custódio), Joao Moutinho - Nani, Hugo Almeida (81. Nélson Oliveira), Cristiano Ronaldo 
Španielsko: Casillas - Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Xavi Hernández (87. Pedro Rodríguez), Busquets, Xabi Alonso - David Silva (60. Jesús Navas), Negredo (54. Fábregas), Iniesta 

Jedenástkový rozstrel:
Xabi Alonso (Španielsko) nepremenil, Joao Moutinho (Portugalsko) nepremenil, Iniesta 0:1, Pepe 1:1, Piqué 1:2, Nani 2:2, Sergio Ramos 2:3, Bruno Alves nepremenil, Fábregas 2:4 

Prvú veľkú šancu mali Španieli. Po krásnej narážačke Iniestu so Silvom sa k odrazenej lopte dostal v 9. min na hranici pokutového územia stojaci Arbeloa, ale jeho technická strela preletela len tesne ponad brvno. "La Furia Roja" síce mala loptu častejšie na kopačkách, ale neutvorila si gólovú príležitosť. Rovnako sa k zakončeniu nedostali takmer počas celej úvodnej polhodiny ani Portugalčania.

V 28. min napriahol k strele z hranice šestnástky Iniesta, ale lopta opäť letela nad. O tri minúty neskôr to skúšal na druhej strane Cristiano Ronaldo, ani on však netrafil priestor medzi tromi žrďami. Prvá štyridsaťpäťminútovka už nepriniesla viac vzruchu, mužstvá teda odchádzali do šatní za bezgólového stavu.

Nečakane nudný a príliš pretaktizovaný futbal pokračoval aj po polčasovej prestávke. Bojovalo sa väčšinou v strede ihriska, pričom hráči ani jedného z tímov sa nedostávali pred súperove pokutové územie. Prvá strela na bránku v celom zápase prišla až v 68. min, keď to z diaľky skúšal Xavi Henrnádez, našiel však len pripraveného Ruia Patrícia. V 73. min pokus C. Ronalda z priameho kopu z vyše 30-metrovej vzdialenosti síce mal potrebnú razanciu, ale chýbala mu presnosť.

O jedenásť minút neuspel ten istý hráč z podobnej parkety, opäť mieril nad. Najväčšia šanca celého stretnutia sa zrodila paradoxne v záverečnej minúte riadneho hracieho času. Štyria Portugalci sa po štandardnej situácii Španielov rútili na osamoteného stopéra, ale nezvládli prečíslenie. Cristiano Ronaldo zbrklo zakončil a pokazil tým rýchlu kontru. Gól teda nepadol a nasledovalo predĺženie.

V jeho prvej časti mal veľkú príležitosť Iniesta, ale vynikajúco zasiahol portugalský brankár. Gólom sa neskončil ani prudký priamy kop Sergia Ramosa. V 111. min pekne prenikol do pokutového územia Jesús Navas, ale jeho akciu zlikvidovala portugalská obrana. V predĺžení boli aktívnejší úradujúci majstri sveta i Európy, ale nevyťažili gól zo svojich príležitostí. V penaltovej "lotérii" mali viac šťastia Španieli a postúpili do nedeľňajšieho finále.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xrt9p7"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/xrt9p7_p-s-footyroom-com_animals" target="_blank">p-s footyroom.com</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/footyroom" target="_blank">footyroom</a></i>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok