Hlina vyzýva košického primátora, aby mesto nevyčistilo Luník IX

TASR
25.6.2012 10:20

Poslanec OĽaNO Alojz Hlina vyzýva košického primátora Richarda Rašiho, aby mesto neodpratalo skládku odpadu na Luníku IX. "Neurobte znova tú istú chybu, že smetisko odpracete na náklady mesta. Je to nesystémové riešenie a celú situáciu len zhoršuje," tvrdí Hlina.

Hlina vyzýva košického primátora, aby mesto nevyčistilo Luník IX
SITA

Poukázal na to, že smetisko vytvorili obyvatelia Luníka IX. Hlina varuje, že ak mesto opätovne pristúpi k odprataniu skládky, okrem finančných nákladov prispeje obrovskou mierou k tomu, že vnímanie problému vzájomného spolunažívania s rómskou komunitou sa prudko zhorší.

"Zábery kamier ako nakladajú za mestské peniaze odpad obyvateľov Luníka IX, pomedzi ktoré bude vidno behať potkany, budú posilňovať u niektorých ľudí názor, že situácia je nezvládnuteľná a na úkor iných občanov," uviedol Hlina.

Poslanec mieni zakladanie nebezpečných skládok odpadu pri obydliach riešiť zákonom. Na júlovú parlamentnú schôdzu je pripravený predložiť zákon o odpadoch, ako aj návrhy na iné zmeny v právnych normách. Chce nimi dosiahnuť, aby obyvatelia, ktorí vlastným zavinením založili pri obydliach nebezpečnú skládku odpadu či nekonali tak, aby odvrátili ohrozenie obyvateľstva, ktoré jej vznikom nastalo a pretrváva, niesli za to zodpovednosť.

"Cieľom bude to, aby obyvatelia Luníka IX, ale aj obyvatelia iných obcí a miest na Slovensku pochopili, že vytvorenie nebezpečnej skládky, resp. neodvrátenie ohrozenia občanov, ktoré jej vznikom nastalo, bude pre nich znamenať problém a výhodnejšie bude, ak si takúto skládku odpracú sami," vysvetlil Hlina, ktorý by rád s Rašim na túto tému debatoval. Nemá problém ani s tým, keby spomínané zmeny zákonov predložili spolu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok