V Bratislave sú letné Vianoce

TA3, TASR
23.6.2012 13:07

Pred bratislavskou Starou Tržnicou sa zdobia vianočné stromčeky, spievajú koledy a rozdávajú darčeky. Akciou Vianoce v lete chce portál Ľudia ľuďom v spolupráci s nadáciou TA3 pripomenúť, že pomáhať iným netreba len počas zimných sviatkov.

Pred bratislavskou Starou tržnicou dnes zavládla vianočná atmosféra. Zdobením stromčeka, spievaním kolied či darčekmi od Mikuláša na Námestí SNP chce portál ĽudiaĽuďom prilákať darcov a vzbudiť v nich štedrosť ako počas Vianoc, a to aj teraz v lete.

"Súčasťou podujatia sú vianočné trhy, kde sa prezentuje 20 organizácií," priblížil výkonný riaditeľ neziskovej organizácie 4people, ktorá portál ĽudiaĽuďom vytvorila, Roland Kyška. Predvianočný čas totiž akoby vyvolával v ľuďoch potrebu pomôcť iným, prispievať charitatívnym organizáciám a ľuďom v núdzi. "Väčšina projektov ale potrebuje podporu počas celého roka," opísal Kyška.

Na trhoch sa tak môžu ľudia v jednotlivých stánkoch zoznámiť s organizáciami a ich zbierkami. "Ľudia, ktorí sem prídu, nehodia len niekam peniaze. Môžu sa o jednotlivých projektoch porozprávať s ich organizátormi," priblížil Kyška. Kúpením vianočných ozdôb tak môžu návštevníci trhov prispieť napríklad na špeciálnu klávesnicu pre 33-ročného muža, ktorý ju potrebuje. Či na školy v Afrike, alebo na telocvičňu pre strednú školu v Karlovej Novej Vsi.

"Ešte je skoro hodnotiť, či akciu zopakujeme aj o rok, uvidíme," doplnil Kyška. Podujatie je spravené v akomsi polčase, teda šesť mesiacov pred skutočnými Vianocami. Pre deti sú pripravené súťaže a rôzne atrakcie. Na podujatí vystúpi okrem iných napríklad Ľudová hudba SĽUK-u i rocková skupina Patriot Band.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok