Nehoda českého autobusu v Chorvátsku si vyžiadala osem obetí

TA3, SITA, TASR
23.6.2012 09:39

Ďalších 43 je zranených, z toho dvaja ťažko. Všetkých previezli do nemocnice v Gospiči. Autobus z neznámych príčin narazil do zvodidiel a prevrátil sa. V autobuse sa podľa Ministerstva zahraničných vecí nemali nachádzať občania Slovenskej republiky.

Nehoda českého autobusu v Chorvátsku si vyžiadala osem obetí

Časť pasažierov by sa mala v nedeľu presunúť do Českej republiky.

Pre aktuálne informácie sme sa do Chorvátska spojili s našim reportérom Vladom Vondrákom:

Kvôli nehode bola chorvátska hlavná diaľničná tepna uzavretá viac než 11 hodín:

Podarilo sa nám spojiť sa s majiteľom cestovnej kancelárie Atlas Adria ako aj s jej zástupcom v Chorvátsku:

Sedem ľudí prišlo dnes ráno o život pri havárii českého autobusu na diaľnici zo Záhrebu do Splitu v strednom Chorvátsku. Ďalších 44 osôb je zranených, dvaja z nich ťažko. Chorvátsky server Novi list s odvolaním sa na záchranárov uviedol, že všetky obete sú Česi.

Autobus s viac ako 50 cestujúcimi havaroval približne o štvrtej hodine ráno pri tuneli Krpani neďaleko obce Sveti Rok. Autobus patril brnianskej cestovnej kancelárii Atlas Adria. Na diaľnici zastavili po havárii premávku v oboch smeroch.
Vážne zranených previezli do nemocnice v chorvátskom Gospiči. Podľa portálu Večernji list je medzi mŕtvymi zrejme aj malé dieťa. Nehoda sa podľa chorvátskych médií pravdepodobne stala po tom, ako šofér zaspal a autobus narazil do stĺpu na ľavej strane cesty. Potom sa odrazil na pravú stranu vozovky, prerazil plot a prevrátil sa na bok.

Podľa Večernjiho listu je autobus úplne zničený a v okolí je rozhádzané množstvo vecí. Na mieste zasahovali záchranári z miest Gospič a Zadar, zranených prepravil do nemocnice vrtuľník.

Ministerstvo zahraničných vecí SR nemá informácie o tom, že by v českom autobuse, ktorý dnes havaroval v Chorvátsku, boli aj Slováci.

"Podľa informácií, ktoré mám k dispozícii, v autobuse neboli občania SR," uviedol pre TASR hovorca MZV SR Boris Gandel. Dodal, že ministerstvo je v spojení s českou stranou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok