Protest Gorila sa skončí pri centrálach politických strán

TASR, TA3
21.2.2012 10:27

Protest Gorila sa v piatok 24. februára začne v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí a skončiť by sa mal pri centrálach politických strán v mestskej časti Ružinov.

Protest Gorila sa skončí pri centrálach politických strán
SITA

"Protestujúci si na sociálnej sieti takúto trasu sami vyžiadali," povedal pre TASR na dnešnej tlačovej konferencii jeden z organizátorov akcie Peter Pčolinský.

Protest sa začne o 16.00 h a v rámci približne hodinového programu opäť vystúpi niekoľko rečníkov. Z námestia sa protestujúci presunú na Vajanského nábrežie, ďalej pôjdu cez Karadžičovu ulicu na Trnavské mýto. "Odtiaľ sa môžu vybrať rôznymi smermi. Najviac spomínané sú centrály politických strán, najmä tých, ktoré sú v Ružinove," uviedol Pčolinský s tým, že pôjde zrejme o centrály Smeru-SD a SDKÚ-DS. "Predpokladáme aj obmedzenie dopravy," dodal.

Organizátori zároveň vyzvali tých, ktorí sa nemôžu na proteste zúčastniť, aby každý večer o 20.00 h až do volieb vložili do okna zapálenú sviečku ako symbol svetla v súčasnom chaose. Všetky politické strany by dnes mali poštou alebo mailom dostať list, v ktorom ich organizátori vyzývajú, aby ako prvý bod programu na prvej parlamentnej schôdzi po voľbách prerokovali zrušenie trestnoprávnej imunity, zmenu zákona o referende a zamedzenie politických nominácií.

"Nech sa pod to podpíšu teraz pred voľbami, keď všetci všetko sľubujú," vyzval Pčolinský. Zároveň dodal, že niektorí politici by mali mať toľko sebareflexie a odstúpiť z predvolebných kandidátok. "V iných krajinách už pri podozrení vrcholoví politici odstupujú," poznamenal.

Organizátori tiež informovali, že podali trestné oznámenie na bývalého šéfa protikorupčného úradu Tibora Gašpara za jeho údajnú nečinnosť pri vyšetrovaní tejto kauzy v minulosti. Protest Gorila by sa mal podľa slov organizátorov konať v piatok 24. februára aj v iných slovenských mestách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok