Grécky neofašista sa napadnutým političkám neospravedlnil, zažaloval ich

TASR
11.6.2012 12:56

Hovorca gréckej ultrapravicovej strany Zlatý úsvit, ktorý minulý týždeň v televíznej debate vyfackal jednu političku a druhú polial vodou, podal žalobu na obe ženy i televíznu stanicu, ktorá rannú reláciu naživo vysielala.

Grécky neofašista sa napadnutým političkám neospravedlnil, zažaloval ich
SITA

Tridsaťjedenročný Ilias Kasidiaris dnes navštívil aténsky súd, kde podal žaloby na poslankyňu Komunistickej strany Grécka Lianu Kanelli a členku Zjednotenej radikálnej ľavice (SYRIZA) Renu Duru.

Obvinil ich z nevyprovokovanej urážky svojej osoby a súkromnú televíznu stanicu Antenna z ilegálneho zadržania, informovala agentúra AP.

Grécka prokuratúra vydala na Kasidiarisa zatykač za fyzické napadnutie oboch žien v priamom prenose. Poslanec Zlatého úsvitu najprv hodil pohár s vodou na Renu Duru, ktorá mu pripomenula jeho trestné stíhanie za údajnú lúpež z roku 2010. Potom vstal zo stoličky a trikrát udrel do tváre Lianu Kanelli, ktorá sa postavila na obranu kolegyne.

Kasidiaris sa po nedávnych parlamentných voľbách dostal do parlamentu, keď jeho strana získala takmer sedem percent hlasov. Strana Zlatý úsvit, ktorá je parlamentným nováčikom, sa bráni médiami často používanému označovaniu za neonacistickú. Politickí oponenti túto stranu obviňujú zo zodpovednosti za viaceré násilné útoky proti prisťahovalcom, ktoré sa v ostatných rokoch v Grécku množia.

Nové parlamentné voľby sa v Grécku uskutočnia 17. júna.

Zábery z bitky v televíznom štúdiu

01.jpg
02.jpg
03.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok