Omyl na cenovke. Mexičan si kúpil náušnice od Cartiera s vysokou zľavou, klenotníctvo mu ich však nechcelo poslať

ta3/ČTK
28.4.2024 07:21

Šperky so zľavou 99,9 percenta – taký je podľa mexického lekára výsledok jeho sporu s francúzskym klenotníctvom Cartier o náušnice. Mexičan ich kúpil za 28 dolárov a ako sa ukázalo, tak výraznú zľavu mali omylom. Stáť mali totiž 28-tisíc dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

GMNzunwXsAAxh2g.jpeg
X / Arab News

Rogelio Villarreal vlani v decembri na sociálnej sieti Instagram kúpil náušnice Cartier ponúkané za veľmi nízku cenu. Vzhľadom na zjavný omyl na cenovke výrobca odmietol náušnice za uvedenú cenu predať a zaslať zákazníkovi. Ako odškodné mu ponúkol fľašu šampanského a kožené puzdro na doklady.

Túto ponuku ale zákazník odmietol. Postavil si hlavu a posťažoval sa federálnemu úradu pre práva spotrebiteľov. Právnici klenotníctva sa na prerokovanie sporu nedostavili a úrad rozhodol v prospech zákazníka. Predajcovi nariadil, aby šperky pekne zabalili a odoslali klientovi do zámoria.

Vojna sa skončila

Potom sa štyri mesiace nič nedialo, kým Villarreal mohol ohlásiť víťazstvo. "Vojna sa skončila," napísal na sociálnej sieti, keď náušnice od Cartiera dorazili. "Jasné, že si ich nechám skontrolovať, ale nemyslím si, že by značka niečo také riskovala," povedal na podozrenie, že klenotníctvo mohlo neodbytnému zákazníkovi zaslať menej hodnotný šperk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok