Zrážka vlaku s autom si vyžiadala ľudské životy. Na mieste zasahoval záchranársky vrtuľník

ta3/Martin Belej/TASR
26.3.2024 11:58 , Aktualizované: 26.3.2024 15:19

Na železničnom priecestí v obci Pitelová v okrese Žiar nad Hronom sa zrazil vlak s osobným autom. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby na sociálnej sieti informovalo, že dve osoby utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom.

zrážka s vlakom
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Tragická zrážka

Banskobystrická krajská polícia informovala, že k nehode došlo krátko po 11.00 h. "Podľa zatiaľ dostupných informácií došlo k zrážke diagnostického dráhového vozidla s osobným autom Peugeot 301," uviedla s tým, že v osobnom aute zomreli dvaja ľudia, muž a žena obaja vo veku 72 rokov.

Jedna osoba, 48-ročná vodička osobného auta, mala utrpieť ťažké zranenia, s ktorými bola leteckou záchrannou službou prevezená do banskobystrickej nemocnice.

V dráhovom vozidle sa v čase nehody nachádzalo 6 osôb, z ktorých sa nikto nezranil.

Na mieste podľa polície zasahovali všetky záchranné zložky. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR na miesto vyslalo vrtuľníkovú záchrannú službu a dve pozemné posádky rýchlej lekárskej pomoci.

Podľa informácií z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici je železničná doprava v úseku zastavená.

Pasažieri ako zákazníci

Podľa informácií webu tvnoviny.sk ide o zrážku auta taxislužby s meracím jednovagónovým vozidlom. Pasažieri, ktorí utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom, mali byť zákazníci využívajúci taxislužbu. Vodička taxíku je v súčasnosti v bezvedomí. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok