PR správa

Fotovoltaika a ESG rating: Je najvyšší čas pripraviť sa na budúcnosť podnikania

PR článok
PR
2.5.2024 13:35

V svete podnikania, kde sa environmentálne, sociálne a správne aspekty biznisu stávajú čoraz dôležitejšími, je ESG rating kľúčovým ukazovateľom spoločenskej zodpovednosti firiem.

Snímka obrazovky 2024-05-02 134118.jpg

Pre firmy, ktoré exportujú do Európskej únie alebo sú súčasťou európskych dodávateľských reťazcov, sa už teraz toto hodnotenie stáva nevyhnutným pre udržanie konkurencieschopnosti a obchodných vzťahov. Odberatelia stále viac tlačia na zníženie uhlíkovej stopy s ohľadom na ESG rating a firmy, ktoré sa neprispôsobia týmto požiadavkám, budú čoskoro veľmi znevýhodnené.

ESG Rating: Základné informácie

ESG rating sa zameriava na tri hlavné oblasti:

  1. Environmentálne faktory sledujú dopad firmy na životné prostredie. Sem patria napríklad emisie skleníkových plynov, udržateľnosť a ochrana prírodných zdrojov.
  2. Sociálne faktory hodnotia firemné vzťahy so zamestnancami, dodávateľmi a celou firemnou komunitou. Kľúčové aspekty sú predovšetkým spravodlivé pracovné podmienky, diverzita a inkluzivita.
  3. Správne faktory sa zameriavajú na transparentnosť, etiku a všeobecné správne vedenie firmy. Zahŕňajú napríklad etický kódex, riadenie rizík a transparentnosť firemných procesov.

1b_rewatt.cz_OFF_Vyuzijte-prilezitost_aktualni-dotace-na-fotovoltaiku-2024-pro-vase-mesto-nebo-obec_2_2-vyzva.jpg

Fotovoltaika pre firmy ako nástroj na zlepšenie ESG ratingu

Fotovoltaika pre firmy môže byť významným prínosom pre všetky tri oblasti ESG ratingu:

  1. Environmentálna zodpovednosť

Inštalácia solárnych panelov znižuje závislosť od fosílnych palív, čo vedie k zníženiu emisií skleníkových plynov. Tým firma aktívne prispieva k ochrane životného prostredia a udržateľnosti.

  1. Sociálne zapojenie

Podpora obnoviteľných zdrojov energie, ako je fotovoltaika, predstavuje firemný záväzok voči širšej komunite. Vytvára sa tak pozitívna image spoločnosti, čo môže priniesť konkurenčnú výhodu a podporu zo strany zákazníkov.

  1. Správne praktiky

Investície do fotovoltaiky ukazujú na strategický prístup firmy k udržateľnosti a zodpovednosti. Transparentné a etické obchodné praktiky sú kľúčovým prvkom v posilňovaní správnych faktorov ESG ratingu.

Čo vám teda fotovoltaika prinesie?

Okrem zníženia emisií a zlepšenia ESG ratingu, čo bude mať vplyv na udržanie biznisu vzhľadom na podmienky odberateľov, je to tiež šanca, ako ušetriť náklady za elektrinu a možnosť uzavrieť PPA - zmluvy o predaji energie - a priniesť tak firme ďalšie financie.

Projekčnú a realizačnú firmu je možné osloviť buď v prípade, že už je pripravená projekčná dokumentácia na získanie stavebného povolenia, alebo v situácii, keď sa všetko ešte pripravuje. V každom prípade je dobré zamerať sa na výber takých spoločností, ktoré majú potrebné skúsenosti, referencie, dokážu vám pripraviť všetko potrebné na získanie dotácie a pripravia vám projekt a výstavbu FVE na kľúč.

U spoločnosti reWATT Slovakia s.r.o. (Košice) nájdete odborníkov, ktorí vás prevedú komplexnou výstavbou FVE tak, aby pre vás bolo všetko bez starostí. Připravia projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie, zabezpečia výstavbu fotovoltaiky, pripojenie do siete, umožnia detailný monitoring, poskytnú konzultácie ohľadom PPA, poradenstvo v oblasti ESG ratingu a postarajú sa o záručný a pozáručný servis fotovoltaiky. Všetko v rámci splnenia dotačných podmienok.

Investujte do zelenej budúcnosti

Fotovoltaika nie je len technologickým trendom; je to strategický krok k zabezpečeniu lepšieho ESG ratingu a celkového úspechu firmy v oblasti celosvetového biznisu. Teraz je ten správny čas začať investovať do zelenej budúcnosti. Ovládnite trendy, než vás ovládnu oni.

Mohlo by Vás zaujímať: Fotovoltaické projekty v praxi: Inšpirujte sa úspešnými realizáciami

Zdroj foto: reWatt

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok