Prosili o Božiu pomoc a ochranu pred zlom. V Námestove zrušili technopárty, veriaci v zábave mladých videli diabla

ta3/Lenka Klobučníková
1.5.2024 11:44

V hudobnom klube Imperia v Námestove sa v utorok večer (30.4.2024) mala konať technopárty. Akciu však nečakane zrušili. Dôvodom bolo pohoršenie veriacich. Prekážal im názov turné s pomenovaním "Diablo", informoval o tom portál Zilinak.sk.

Diablo freepik
Instagram/redroom.label, Freepik

Technopárty na Orave zrušili pre nespokojnosť veriacich. V zábave mladých videli diabla a prosili o Božiu pomoc, píše Zilinak.sk.

Zrušenie akcie

„Vážení fanúšikovia, s obrovskou ľútosťou vám musíme oznámiť, že zajtrajšia zastávka v Námestove bola na poslednú chvíľu zrušená, ako reakcia na podnet cirkevnej obce a na iniciatívu občanov mesta Námestovo,“ uvádza organizátor akcie. 

Vyjadrenie farnosti

Rímskokatolícka farnosť Námestovo dokonca zverejnila oznam, v ktorom veriacich vyzývala k účasti na svätej omši. Úmyslom malo byť, aby sa mladí ľudia pri zábave neotvárali zlu.

"Modlitbou a adoráciou chceme reagovať na nebezpečnú formu zábavy mladých v našom meste a farnosti, tzv. Diablo tour, ktorá sa koná práve v túto noc. Keďže sa nejedná o žiadnu nevinnú zábavu, budeme sa v sile jednoty nášho farského spoločenstva v tom istom čase modliť a s dôverou prosiť o Božiu pomoc a ochranu pred silami Zla," uvádza sa na webe farnosti.

Organizátor sa vyjadril k názvu "Diablo" aj k zrušeniu akcie. Tvrdí, že nepraktizuje žiadne aktivity spojené so satanizmom a svojimi akciami sa snažia mladým ľuďom priblížiť techno kultúru. 

"V našom úmysle nikdy nebolo pohoršiť akúkoľvek etnickú, národnostnú či náboženskú skupinu. Naopak, našou dlhodobou víziou je spájať ľudí s vášňou pre tento hudobný žáner a budovať komunitu, v ktorej sa každý bude cítiť tolerovaný a v bezpečí," napísal organizátor na Instagrame.

Pozrite si archívnu reportáž z 20. apríla 2024 o tom, ako vykopávajú zaniknutý kostol zo zeme.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok