V Stropkove horeli chatrče, o strechu nad hlavou prišli desiatky ľudí. Vyhlásili mimoriadnu situáciu

ta3/TASR
17.4.2024 08:11 , Aktualizované: 17.4.2024 11:49

V Stropkove vyhlásili mimoriadnu situáciu v súvislosti so stredajším požiarom, ktorý zničil deväť obydlí v lokalite Za jarkom. Potvrdil to tamojší primátor Ondrej Brendza. Požiar o strechu nad hlavou pripravil 46 ľudí, z toho minimálne desať detí.

Len materiálne škody

"Nemáme žiadne straty na životoch ani zranenia, len materiálne škody," povedal primátor. Dodal, že mesto okamžite zvolalo krízový štáb v spolupráci s odborom krízového riadenia okresného úradu, Červeným krížom, komunitným centrom a terénnymi sociálnymi pracovníkmi.

Osada má podľa informácií ta3 400 obyvateľov. V meste už zasadol krízový štáb. Dotknutým rodinám zatiaľ poskytli dočasné útočisko a stravu v miestnom komunitnom centra.

Pozrite si živý vstup redaktorky Cimborovej: 

V dôsledku požiaru, ktorý vypukol krátko po polnoci, musí mesto zabezpečiť náhradné bývanie a základné potreby pre postihnutých obyvateľov. "Občania si pomáhajú navzájom, mnohí našli útočisko u príbuzných. Súčasne riešime poskytnutie stravy, oblečenia a ďalších nevyhnutných potrieb," uviedol primátor.

Samospráva zabezpečila náhradné ubytovanie v areáli Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v stanoch a zároveň tam zabezpečia aj stravu.

Zisťujú príčinu

 "Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania," uviedla pre hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová. Zasahujúci hasiči podľa nej vykonávali hasiace práce, rozoberali strešné konštrukcie a pomocou termovíznej kamery vyhľadávali skryté ohniská a dohášali ich.

Zasahovalo 14 príslušníkov HaZZ zo staníc Stropkov, Svidník, Giraltovce a zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom so šiestimi kusmi hasičskej techniky. Počas zásahu profesionálnym hasičom asistovali aj členovia dobrovoľných hasičských zborov z Brezničky, Bukovca a Chotče.

Pozrite si, ako požiar zničil deväť chatrčí.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok