Padla definitíva. Hráči z KHL nebudú reprezentovať Slovensko na MS

ta3/Patrik Mindžák
12.4.2024 13:27

Hráči z ruskej KHL sa nepredstavia v národnom tíme, informoval o tom Slovenský zväz ľadového hokeja na sociálnej sieti. Pre potreby reprezentácie nemajú potrebnú formu či riešia zdravotné alebo osobné dôvody. Téma je uzavretá a SZĽH chce spojiť národ pamätnými výkonmi na májovom šampionáte v Česku.

hokej reprezentácia
TASR/František Iván

Výkonný výbor SZĽH sa na zasadnutí zaoberal aj témou účasti hráčov z KHL v národnom tíme na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta, píše zväz na svojom webe.

„Členovia VV konštatovali, že každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach. Avšak vzhľadom na to, že súčasní slovenskí reprezentanti pôsobiaci v KHL z rôznych dôvodov – či už zdravotných, osobných, rodinných alebo iných, nie sú pred vrcholom sezóny k dispozícii pre potreby národného tímu, pre Výkonný výbor SZĽH a slovenskú reprezentáciu je táto téma pre majstrovstvá sveta 2024 uzavretá,“ vysvetlil výbor. 

Veria, že sa napriek ich neúčasti podarí poskladať kvalitný káder, ktorý v susednom Česku predvedie kvalitné výkony a bude rozdávať radosť fanúšikom každý zápas. Chcú spojiť národ tak, ako sa to v minulosti viackrát podarilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok