Fantastický európsky šampionát pre mladých slovenských MMA bojovníkov. Dokopy získali až šesť cenných kovov

ta3
4.4.2024 22:25

Slovenskí mladežnícki MMA bojovníci získali na majstrovstvách Európy dokopy šesť medailí - dve zlaté a štyri bronzové. Šampionát v srbskom Belehrade im náramne sadol a prekonali počet získaných cenných kovov od roku 2021 len za prvé dva dni ME.

420201700_808707861282720_1657717032169223173_n.jpg
Facebook/Mammal - Slovenský zväz MMA

Mala tú česť ako prvá

Slovenské MMA dosiahlo historický míľnik, keď mladá zápasníčka Natália Ružová z klubu Chaos Bratislava vybojovala zlatú medailu na Majstrovstvách Európy v MMA pod zástavou IMMAF v Belehrade, píše zväz na svojom webe.

Tento triumf nie je len prvou zlatou medailou pre Slovensko z majstrovstiev Európy, ale zároveň aj prvou historickou medailou v ženskom MMA.

Ružová nastúpila na štyri zápasy vo svojej kategórii do 65,8 kg. Po úspešných súbojoch s Bulharkou a Izraelčankou sa následne stretla s tvrdou súperkou z Fínska, nad ktorou však zvíťazila.

Pozrite si moment vyhlásenia víťazstva Ružovej:

Vo finálovom súboji ukázala svoju silu a odhodlanie, keď zdolala súperku z Ukrajiny a priniesla Slovensku historicky prvú zlatú medailu z Majstrovstiev Európy v Belehrade.

„Získať zlatú medailu v takej prestížnej organizácii, ako je IMMAF, je pre mňa veľká česť a odmena za všetko, čo pre tento šport robím aj spolu s mojím tímom. Samozrejme sa neuspokojíme a po zlate z majstrovstiev Európy si chceme v lete v Abu Dabí zobrať zlatú medailu aj z majstrovstiev sveta,“ priblížila Ružová pre web Slovenského zväzu MMA.

Ďalší medailisti

Ako spomína Slovenský zväz MMA, doposiaľ sa našim mladežníckym reprezentantom od roku 2021 podarilo vybojovať štyri cenné kovy. V porovnaní s tohtoročným šampionátom na starom kontinente ide o drasticky nárast, keďže len v priebehu dvoch dní našinci získali šesť medailí.

Nešlo len o spomínanú „zlatú“ Ružovú. Pričinil sa o to aj Miroslav Mlynček. Ten získal zlatú medailu v kategórii do 61,2 kg, približuje zväz na webe.

Pozrite si ďalší nádherný moment so slovenským triumfom:

Dária Fedchuk skončila na treťom mieste a odnáša si bronzovú medailu v kategórii do 52,2 kg.

Alexandra Jakubcová a Eliška Machová taktiež skončili na tretích pozíciách.

Viktor Kretter si počínal rovnako a na krk mu zavesili bronzový cenný kov. Podarilo sa mu to v kategórii do 67 kg.

Našich reprezentantov si môžete pozrieť na tomto prelinku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok