Vodič mu dal päsťou, lebo na aute zabuchol dvere. Známa taxislužba rieši ďalší nepríjemný incident

19.3.2024 12:04 , Aktualizované: 20.3.2024 12:32

Hana a Mário sa v sobotu večer vracali domov z centra Bratislavy. Taxík si objednali ku Starej tržnici, kde ich však vodič odmietol vyzdvihnúť. Nasadli preto na Klobučníckej ulici. Potom nastali problémy.

Bolt, taxík
X / newZWire

Keď nastúpili do auta, Mário dostal päsťou do tváre, nakoľko podľa taxikár prisilno zabuchol dvere, píše denník Sme. Prípad teraz rieši polícia ako priestupok. Mená poškodených denník zmenil, no má ich k dispozícii.

„Pri nastupovaní sme sa slušne pozdravili a aj keď ma upozornil na buchnutie, hneď som sa ospravedlnil,“ povedal pre denník Sme Mário. „Nato sa so mnou začal hádať, myslel si, že som to spravil úmyselne, a potom ma udrel.“

Tento nepríjemný incident dvojicu znepokojil. Najmä preto, že vodič pozná ich adresu a obávajú sa o svoju bezpečnosť. Zdá sa, že podobné prípady nevhodného správania vodičov sa v poslednej dobe v Bratislave zvyšujú, čo poukazuje na nedostatočnú reguláciu taxikárskych služieb.

Nie prvý negatívny incident

Hoci Hana a Mário podali sťažnosť na vodiča cez aplikáciu taxi spoločnosti, odpoveď bola neuspokojivá a dostali iba malú zľavu na ďalšiu jazdu. Čo je ešte znepokojujúcejšie, Hana sa na sociálnej sieti dozvedela o ďalších prípadoch negatívneho správania toho istého vodiča od ďalších žien. Jedna z nich taxikára nahlásila Boltu, keďže ju prenasledoval a vyhrážal sa jej za zrušenú jazdu.

„Zakaždým, keď dostaneme hlásenia o nevhodnom správaní, pristupujeme k nim s maximálnou pozornosťou a riešime ich s najvyššou prioritou,“ uviedla spoločnosť Bolt pre spravodajský denník. Či tento vodič pre spoločnosť stále jazdí, Bolt neuviedol.

Nedostatočné opatrenia?

Podobný prípad sa stal aj v minulosti. Klientka Boltu upozornila na vodiča, ktorý ju sexuálne obťažoval a pokúsil sa ju znásilniť.

Denníku sa podarilo zistiť, že tri týždne pred týmto incidentom na spomínaného vodiča upozornila iná klientka, ktorá taxikára nahlásila za sexuálne obťažovanie. 

Stanovisko spoločnosti

Po zverejnení článku na webe ta3.com sa nám ozvala aj samotná spoločnosť Bolt. V rámci zachovania vyváženosti informácií zverejňujeme najdôležitejšiu časť jej stanoviska.

"Bezpečnosť všetkých používateľov našej aplikácie (cestujúcich aj partnerských vodičov) je našou najvyššou prioritou. Z dôvodu ochrany osobných údajov nemôžeme zverejňovať informácie o používateľoch našej aplikácie, či už ide o cestujúcich alebo partnerských vodičov. Uisťujeme však, že zakaždým, keď dostaneme hlásenia o nevhodnom správaní, pristupujeme k nim s maximálnou pozornosťou a riešime ich s najvyššou prioritou. Presne takto sme postupovali aj pri tomto prípade, taktiež sme pripravení poskytnúť orgánom činným v trestnom konaní súčinnosť, je tomu tak vždy, keď nás kontaktuje polícia prípadne iné inštitúcie.

Náš zákaznícky servis striktne dodržuje naše interné smernice a pri vyhodnocovaní a riešení nahlásených situácií postupuje podľa manuálu. Každý jeden prípad starostlivo preverujeme, ak sa potvrdí, že hlásenie je opodstatnené, môže vyústiť až do odstránenia daného vodiča (ale aj cestujúceho, ak bol nahlásený on/ona) z našej platformy.

Považujeme prípady ohrozujúce bezpečnosť za absolútne neprijateľné. A hoci sú takéto prípady zriedkavé, stále sa snažíme ich počet znižovať pomocou nových bezpečnostných funkcií, ktoré poskytujeme partnerským vodičom a cestujúcim.

Na záver by sme ešte radi doplnili, že partnerskí vodiči Boltu nie sú ani našimi zamestnancami, ani s nimi nemáme uzatvorené pracovné zmluvy. Ako už prezrádza ich pomenovanie, sú to naši “partneri”, buď majú firmy alebo sú SZČO, prípadne sú členmi partnerských flotíl. Je to presne jedna z výhod, pre ktoré s nami spolupracujú, keďže im dáva flexibilitu."

Pozrite si archívnu reportáž o autonómnych taxíkoch v Číne.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok